Groep 4

Wij zijn groep 4 van OBS De Tweemaster. In onze klas zitten 20 kinderen, 7 meisjes en 13 jongens. Op maandag, donderdag en vrijdag geeft juf Lydia les en op dinsdag en woensdag staat juf Sandra voor de klas.

In groep 4 beginnen we met taal en spelling, nadat we in groep 3 hebben leren lezen. Ook rekenen we elke dag. We werken een aantal weken aan een thema of een blok waarna er een toets volgt. In januari starten we met een nieuw vak: begrijpend lezen. Naast deze vakken besteden we ook aandacht aan aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek, verkeer en KiVa. Ook tekenen en knutselen we één keer in de week. De gymlessen mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

In groep 4 werken we met een weektaak, waarop staat aangegeven wat de kinderen in die week moeten maken. We besteden tijd aan zelfstandig werken en samenwerken. De kinderen krijgen vrijheid door zelf te kiezen waar ze willen werken, op hun eigen plek in de klas, bij een stilteplek of op de gang.

Elke week wisselen we van maatje, zodat de leerlingen met iedereen een keer samenwerken.

Openbaar onderwijs met karakterdag!

Op 21 maart jl. hebben 1000 collega’s met elkaar genoten van de Openbare Onderwijs met Karakterdag.

Openbaar Onderwijs met Karakter

Op 21 maart aanstaande organiseren een aantal schoolbesturen uit de Groninger Ommelanden de Grote Openbaar Onderwijs met Karakterdag.

Tweemasterjournaal nr. 6