Groep 4

Wij zijn groep 4 van OBS De Tweemaster. In onze klas zitten 20 kinderen, 7 meisjes en 13 jongens. Op maandag, dinsdag en vrijdag geeft juf Sandra les en op woensdag en donderdag staat juf Ageeth voor de klas.

In groep 4 beginnen we met taal en spelling, nadat we in groep 3 hebben leren lezen. Ook rekenen we elke dag. We werken een aantal weken aan een thema of een blok waarna er een toets volgt. In januari starten we met een nieuw vak: begrijpend lezen. Naast deze vakken besteden we ook aandacht aan aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek, verkeer en KiVa. Ook tekenen en knutselen we één keer in de week. De gymlessen mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

In groep 4 werken we met een weektaak, waarop staat aangegeven wat de kinderen in die week moeten maken. We besteden tijd aan zelfstandig werken en samenwerken. De kinderen krijgen vrijheid door zelf te kiezen waar ze willen werken, op hun eigen plek in de klas, bij een stilteplek of op de gang.

Elke week wisselen we van maatje, zodat de leerlingen met iedereen een keer samenwerken.

Tweemasterjournaal

Tweemasterjournaal van de maand september.

Tweemasterjournaal

Tweemasterjournaal van de maand oktober.

Professionaliseringsevent 'SOOOG maakt het verschil' met toekomstgericht lesgeven.

Op 6 november aanstaande staat het toekomstgericht lesgeven centraal tijdens het professionaliseringsevent 'SOOOG maakt het verschil!" Het belooft een inspirerende dag te worden voor personeel, relaties en gemeentelijke bestuurders in cultuurhuis de …