Groep 4

Wij zijn groep 4 van OBS De Tweemaster. In onze klas zitten 20 kinderen, 7 meisjes en 13 jongens. Op maandag, dinsdag en vrijdag geeft juf Sandra les en op woensdag en donderdag staat juf Ageeth voor de klas.

In groep 4 beginnen we met taal en spelling, nadat we in groep 3 hebben leren lezen. Ook rekenen we elke dag. We werken een aantal weken aan een thema of een blok waarna er een toets volgt. In januari starten we met een nieuw vak: begrijpend lezen. Naast deze vakken besteden we ook aandacht aan aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek, verkeer en KiVa. Ook tekenen en knutselen we één keer in de week. De gymlessen mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

In groep 4 werken we met een weektaak, waarop staat aangegeven wat de kinderen in die week moeten maken. We besteden tijd aan zelfstandig werken en samenwerken. De kinderen krijgen vrijheid door zelf te kiezen waar ze willen werken, op hun eigen plek in de klas, bij een stilteplek of op de gang.

Elke week wisselen we van maatje, zodat de leerlingen met iedereen een keer samenwerken.

Wat gaat er allemaal gebeuren ?

Er zijn op dit moment nog geen agendaitems toegevoegd.

Leerkrachten maken het verschil bij SOOOG

Wat doen jij? Ik ben leerkracht. Leerkracht dat is toch geen beroep maar een roeping? Nee hoor dat is ook een beroep.

Staking 15 maart

Geachte ouder(s)/verzorger(s), In de bijlage een brief over de aankomende staking binnen het onderwijs. Met vriendelijke groet, Wianda de Boer

SOOOG Magazine 1e editie 2019

De uitdaging van de verandering Binnen het onderwijs zijn we elke dag bezig met ontwikkelen. Ontwikkelen gericht op de toekomst van onze leerlingen. We ontkomen er niet aan om hierbij onze focus continu te richten op de toekomst. We zien dat onze ma…