Wij zijn groep 3 van Obs de Tweemaster.

In onze groep zitten 25 kinderen, 14 jongens en 11 meisjes.

Op maandag t/m donderdag krijgen wij les van juf Karin en op vrijdag van juf Ageeth.

In groep 3 leren we lezen, schrijven, rekenen en spelling.

We werken vaak in een circuitvorm met leuke leerspelletjes.

Natuurlijk krijgen we ook andere vakken, zoals tekenen, handvaardigheid, muziek, KiVa en gymnastiek. Dit doen we 2 x in de week in de gymzaal naast onze school. Op maandag gymmen we met meester Willem, dan gaan we met de toestellen en op dinsdag doen we een spelles met juf Karin.

Tekenen doen we 1 x per week in een carrousel met groep 4.

Vanaf januari krijgen we ook in 1 x in de week taal, geschiedenis en/of aardrijkskunde.

In groep 3 werken we met een dagtaak. Hierop staan alle lessen van lezen, rekenen en schrijven. We kleuren af wat we gemaakt hebben.

We zitten nu in groepjes van 4. Ieder groepje heeft een materiaalbaas en een stilte-kapitein. De materiaalbaas mag alle werkboeken ophalen en opruimen. De stilte-kapitein probeert er voor te zorgen dat het rustig blijft in het groepje.

Kortom; Het is erg leuk en leerzaam in groep 3!

Leerkrachten maken het verschil bij SOOOG

Wat doen jij? Ik ben leerkracht. Leerkracht dat is toch geen beroep maar een roeping? Nee hoor dat is ook een beroep.

Staking 15 maart

Geachte ouder(s)/verzorger(s), In de bijlage een brief over de aankomende staking binnen het onderwijs. Met vriendelijke groet, Wianda de Boer

SOOOG Magazine 1e editie 2019

De uitdaging van de verandering Binnen het onderwijs zijn we elke dag bezig met ontwikkelen. Ontwikkelen gericht op de toekomst van onze leerlingen. We ontkomen er niet aan om hierbij onze focus continu te richten op de toekomst. We zien dat onze ma…