Wij zijn groep 3 van Obs de Tweemaster.

In onze groep zitten 25 kinderen, 14 jongens en 11 meisjes.

Op maandag t/m donderdag krijgen wij les van juf Karin en op vrijdag van juf Ageeth.

In groep 3 leren we lezen, schrijven, rekenen en spelling.

We werken vaak in een circuitvorm met leuke leerspelletjes.

Natuurlijk krijgen we ook andere vakken, zoals tekenen, handvaardigheid, muziek, KiVa en gymnastiek. Dit doen we 2 x in de week in de gymzaal naast onze school. Op maandag gymmen we met meester Willem, dan gaan we met de toestellen en op dinsdag doen we een spelles met juf Karin.

Tekenen doen we 1 x per week in een carrousel met groep 4.

Vanaf januari krijgen we ook in 1 x in de week taal, geschiedenis en/of aardrijkskunde.

In groep 3 werken we met een dagtaak. Hierop staan alle lessen van lezen, rekenen en schrijven. We kleuren af wat we gemaakt hebben.

We zitten nu in groepjes van 4. Ieder groepje heeft een materiaalbaas en een stilte-kapitein. De materiaalbaas mag alle werkboeken ophalen en opruimen. De stilte-kapitein probeert er voor te zorgen dat het rustig blijft in het groepje.

Kortom; Het is erg leuk en leerzaam in groep 3!

Tweemasterjournaal nr. 6

Tweemasterjournaal nr. 5

Aftermovie SOOOG maakt het verschil!

Op 6 november jl. hebben collega’s en relaties van SOOOG genoten van een inspirerende dag over toekomstgericht lesgeven. Zeven bekende en boeiende sprekers hebben ons een kijkje in de toekomst van onderwijsland gegeven en ons stof tot nadenken …