Groninger coalitie voor gezonde en kansrijke generatie

Groninger coalitie voor gezonde en kansrijke generatie

Een 11 tal organisaties, waaronder Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen, heeft de handen ineen geslagen om, via een grootschalige en langdurige aanpak, kinderen gelijke kansen te geven, gezond te laten opgroeien en meer perspectief te bieden op een kansrijke toekomst. Het betreft een plan voor een periode van 20 jaar, een generatie lang investeren in de toekomst van Groningen!

Dagprogrammering
Het investeren in de nieuwe generatie gebeurt door in en rond de schooltijden meer werk te maken van bewegen, gezonde voeding, natuureducatie, wetenschap & techniek, cultuur, welzijn en de toekomstige arbeidsmarkt. Het betreft aandachtsgebieden die naast het reguliere onderwijsprogramma, kinderen versterken in hun persoonlijke ontwikkeling. Deze toekomstoriëntatie wordt gedurende vijf tot tien extra uren per week aangeboden. Het betreft een doorlopende lijn, te beginnen bij kinderen tussen de nul en vier met een belangrijke rol voor babyopvang, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en gastouderopvang. Gevolgd door de leeftijden vier tot twaalf jaar op de basisscholen.

Gezondheid, arbeidsperspectief, leefbaarheid, leren en werken
Goed functioneren, meedoen aan de samenleving, mentaal welbevinden, zingeving en kwaliteit van leven zijn aspecten die bijdragen aan een gezonde samenleving. Uitgangspunt: voor alle kinderen positieve gezondheid en arbeidsperspectief, met het vermogen om met fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Centraal staat hierbij de gezamenlijke aanpak om ieder kind op te laten groeien tot een kansrijke en gezonde generatie.

Meer informatie over het plan is hier te lezen op.

Gezonde en kansrijke generatie is een initiatief van:
Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen, Stichting Openbaar Onderwijs Marenland, Noordkwartier, SKSG, GGD, Hanzehogeschool Groningen Instituut voor Sportstudies, Huis voor de Sport Groningen, HANNN, Menzis, JOGG NL en Centre of Expertise Healthy Ageing. Ook andere organisaties kunnen zich hierbij aansluiten.

Ouderbrief inzake sluiting van de scholen tot en met de meivakantie

Gisteravond werd duidelijk dat het kabinet heeft besloten om de sluiting van scholen in ieder geval te laten voortduren tot en met de meivakantie. Dit betekent dat leerlingen van onze scholen tot en met de meivakantie geen les meer krijgen op school.…

In de bijlage een informatiebrief.